Om oss

Vi är en kommunal förskola med tre avdelningar som ligger i ett bostadsområde i Ödåkra. Våra avdelningar Solen, Månen och Stjärnan arbetar tätt tillsammans och vi vill att alla ska vara trygga med varandra.

Vi har nära till ett stort grönområde med skog, pulkabacke och en stor lekpark. Vår gård är även den helt ny och inbjuder till lek och utveckling.

Pedagogerna på Vintergatans förskola: Anne, Sari, Bodil, Sandra, Christel och Alyssa.

Våra förskolor och skolor i Ödåkra

Ödåkra är en liten ort utanför Helsingborg som har cirka 5000 invånare med landsbygden, Fleninge och Väla by. I området finns våra två kommunala grundskolor, Gläntanskolan och Svensgårdsskolan, med elever i åldrarna 6-16 år.

Vi har även fem kommunala förskolor i Ödåkra – Sagoträdets förskola, Snöbollsgatans förskola , Tuvehagens förskola och Vintergatans förskola. Tillsammans har vi utformat en pedagogisk plattform som genomsyrar alla våra förskolor, där vi tydliggjort vår gemensamma barnsyn, kunskapssyn och pedagogroll.

Våra förskolor och skolor arbetar utifrån Helsingborgs stads skolors gemensamma vision och värdegrund, för att alla barn ska lyckas. Totalt har vi cirka 850 barn från 1-16 år.